Home / Sticka / 5 virkade kanter att ha i ditt Arsenal
5 virkade kanter att ha i ditt Arsenal

5 virkade kanter att ha i ditt Arsenal

Ditt val av virkningskant kan göra eller bryta din design. Att lämna en kant oavslutad är inte världens slut, men om du verkligen vill att ditt projekt ska sväva, kan du välja en lämplig efterbehandlingssöm verkligen ta det över kanten!

Kantningsfilt blir ofta svårt för många människor. Låt oss titta på metoden för att virka gränsen till en filt som redan är virkad utom för gränsen.

METOD

Mönstret, färgen på garnet och garntypen väljs först innan du virkar kantlinjen. Färgen som liknar filten eller en kontrastfärg kan väljas. Alla de virkade rutorna ska sammanfogas innan du börjar arbeta på gränsen. Garnet måste fästas i det övre hörnet där man vill börja arbeta. Det virkade kantmönstret arbetas först över den övre raden och vändes sedan ett hörn. För enstaka virkningssömmar kan två kedjesömmar användas för att vända hörnet eller tre enda virksömmar i varje hörn. När detta har åstadkommits måste sömmar placeras jämnt ner på filtens sida. Antalet sömmar på båda sidor av filten bör vara lika. När en sida är klar är det dags att vända ett hörn igen och processen upprepas.

Efter det här arbetet utförs de fria slingorna i varje kedjesöm i grundkedjan, varefter arbetet utförs på andra sidan av filten. När arbetet är klart runt filten kan en glidstygn arbetas för att ansluta rundan till början. Nu påbörjas den andra omgången av gränsmönsterarbetet.

Detta var en metod för att virka filtkantning.